EL PUNT AVUI PARLA DEL LLIBRE "ASSASSINS DE PONENT"

23/11/2016
El diari El Punt Avui, parla de la presentació d'Assassins de Ponent:

Dotze autors publiquen un recull de relats ‘negres' ambientats a Ponent

‘Assassins de Ponent' es presenta demà al Cafè del Teatre de Lleida

L'ha coordinat l'escriptora Ramona Solé i el publica l'editorial Llibres del Delicte

El boom del gènere negre i policial dels darrers anys, que a Lleida ha generat noves obres i autors i, fins i tot, el naixement d'un nou festival literari (Segre de Negre), ha fet confluir en una mateixa obra dotze autors de les comarques lleidatanes. Demà al Cafè del Teatre es presenta el recull de relats Assassins de Ponent, editat per Llibres del Delicte. Es tracta d'una dotzena de relats d'estils i situacions ben diferents, que van des de la intriga fins al terror psicològic o el retrat més cru i negre de la societat, però tots tenen en comú que estan ambientats a Lleida.
El llibre l'ha coordinat l'escriptora lleidatana Ramona Solé, autora de Quaderns, una de les novel·les que més èxit van tenir en el darrer Sant Jordi a Ponent, també d'uns relats. Amb ella, hi escriuen relats Francesc Pané (que amb aquest relat torna al gènere negre), Miquel Àngel Estradé (flamant guanyador dels premis Octubre de l'any passat amb L'assassí que llegia Vidal Vidal), Llorenç Capdevila (autor de més d'una dotzena d'obres), Montse Sanjuan (autora de la sèrie de la sergent lleidatana Anna Grimm), Rafa Melero (autor de diverses novel·les policials i que aquest any amb Ful ha fet un salt literari endavant exportant el gènere negre lleidatà arreu de l'Estat), Ramon Usall (guanyador dels premis literaris d'Andorra el 2007 i del premi d'assaig Vallverdú el 2010), Alexandra Cuadrat (autora de quatre novel·les del gènere, l'última Memòria d'un crim), així com autors que tot just han començat a publicar, com ara Carles Mentuy (autor de La venjança de la Vall Fosca), David Marín (periodista en aquest diari), i escriptores que s'estrenen en la ficció negra amb aquest recull: les periodistes Anna Sàez i Marta Esparza.
El llibre, doncs, reuneix dotze autors de trajectòries i estils ben diversos, i ofereix una estampa, parcial això sí, del recent boom del gènere negre lleidatà.
L'editorial Llibres del Delicte, impulsada per l'escriptor Marc Moreno i especialitzada en el gènere negre català, ja ha publicat diversos llibres de reculls de relats i antologia, però és el primer que publica per reunir autors d'un mateix àmbit territorial.

LA XIFRA 

 12
autors
participen en el recull ‘Assassins de Ponent', tots ells de diferents generacions i estils literaris.

LA FRASE


M'agraden els autors de Lleida i cal tastar els productes de proximitat
Ramona Solé
escriptora i coordinadora del recull ‘assassins de ponent'
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...