SE7ACCENTS PARLA DEL LLIBRE "ASSASSINS DE PONENT"

22/11/2016
El diari SE7accents parla del llibre "Assassins de Ponent":

'Assassins de Ponent' aplega una dotzena d'autors locals per fer ressorgir el gènere negre a Ponent

Liderats per l'escriptora lleidatana Ramona Solé, donen forma a un llibre que situa la ciutat de Lleida com el centre d'històries negres criminals 

El recull de relats curts de gènere negre es presentarà a Lleida el proper 24 de novembre. (Font: Cafè del Teatre)
Liderats per l'escriptora lleidatana Ramona Solé, que ha estat l'encarregada de la coordinació i del pròleg, una dotzena d'autors ponentins de gènere negre s'apleguen en el recull Assassins de Ponent per donar forma a un llibre que situa la ciutat de Lleida com el centre de diverses històries negres criminals. Es tracta, doncs, d'un conjunt de relats que tenen com escenari principal la capital de Ponent i els llocs més emblemàtics de la ciutat i que mostren la qualitat dels autors locals i la diversitat del gènere. I és que el recull, que es presentarà el pròxim 24 de novembre al Cafè del Teatre, reuneix des de textos policíacs a negres, passant per altres més psicològics, però sempre dins del gènere negre criminal.
La divulgació de la novel·la negra i policíaca en llengua catalana ha anat prenent forma amb el pas del temps. Catalogada inicialment com a subliteratura i desvinculada del gènere novel·lístic en majúscula, bona part de la tradició no arriba fins ben entrada la dècada dels setanta, on passa a considerar-se com a gènere popular i de traducció, fent-se camí durant els vuitanta i els noranta fins arribar al segle XXI. Actualment gaudim d'un nou mil·lenni on el gènere negre i policíac compta amb una extensa nòmina d'autors, entre els quals lleidatans com Pep Coll, Ramon Usall i Joan Francesc Dalmau. Un mil·lenni en el qual la bloguera literària Ramona Solé s'hi endinsa amb el llibre Assassins de Ponent.

Assassins de Ponent és un recull de relats curts de gènere negre relacionats amb Lleida i escrits per dotze autors que deixen volar la seva imaginació en una ciutat negra i criminal que evidencia el nostre dia a dia. Sent la capital de Ponent un nexe d'unió, els seus autors, també lleidatans, són Llorenç Capdevila, Alexandra Cuadrat, Marta Esparza, Miquel Àngel Estradé, David Marín, Rafa Melero, Carles Mentuy, Francesc Pané, Anna Sàez, Montse Sanjuan, Ramona Solé i Ramon Usall.
La bloguera lleidatana Ramona Solé, va crear el seu blog literari Tumateix Llibres l'octubre de 2007. Posteriorment ha participat en diversos reculls de relats i microrelats però no ha estat fins al passat mes de març d'aquest any quan la renovada escriptora es va decidir a publicar la seva primera novel·la, Quaderns, amb l'editorial Llibres del Delicte. Amb la mateixa editorial i alguns mesos més tard, Solé s'atreveix a treure a la llum Assassins de Ponent, agrupant i coordinant el volum i els dotze autors del relat que es presentarà aquest dijous 24 de novembre al Cafè del Teatre de Lleida a les 19.30 hores.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...