XAREL-10

29/08/2016
En McAbeu, ha parlat de "Quaderns" a Xarel-10: http://xarel-10.blogspot.com/2016/08/xarel-10-tanca-per-vacances-els-llibres.html

Xarel-10

És una novel·la de misteri que ens parla de la desaparició d'una escriptora agorafòbica que viu en un petit poble lleidatà. Les investigacions per resoldre el segrest trasbalsen aquella comunitat que veu com alguns dels seus secrets més amagats poden sortir a la llum perquè la recerca es basa en uns quaderns on dues nenes, de manera innocent i per passar l'estona, apuntaven els moviments "sospitosos" dels vilatans.
És aquest fet el que permet a l'autora convertir el seu llibre en alguna cosa més que una novel·la de misteri lineal. Res d'això, "QUADERNS" és un llibre coral que ens explica vàries històries i amb molts personatges que, sota una aparença de normalitat, viuen una doble vida amagada que no els agradaria que es descobrís. Per a mi, aquest és un dels punts forts del llibre: una trama molt ben lligada composta per una multiplicitat d'històries paral·leles que ho semblen, de paral·leles, fins que al final descobrim que conflueixen, per arribar a un desenllaç que em va semblar molt ben trobat.
M'ho vaig passar força bé llegint el llibre, el text t'enganxa des de bon principi perquè l'autora aconsegueix mantenir el suspens de la història policial i alhora fa que quedis atrapat per l'ambient del poble i de la seva gent, el verdaders protagonistes de la novel·la, que ens ensenyen una cara però que també en tenen una altra que ningú vol que es conegui... real com la vida mateixa, vaja. No us el deixeu perdre si us cau a les mans, val molt la pena.

Pel que fa al lloc on vaig fer la foto, he de dir que no té una relació molt directa amb el llibre. El fet que passi en un poble i que la trama "s'embranqui" amb les diferents històries que ens explica, em va fer pensar en un arbre. I un arbre vaig anar a buscar. No és, de totes maneres, un arbre qualsevol i, a més, aquest està molt a prop d'un lloc (parlant de manera genèrica) que és important pel desenllaç de la novel·la...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...