V FESTIVAL MATARRANYA NEGRA


30/08/2016
El cap de setmana passat vaig estar a Valderrobres, on es celebrava el V FESTIVAL MATARRANYA NEGRA.
Faig una mica de crònica: Després d'instal·lar-nos a la Fonda de la Plaza, on ens van cuidar molt bé a tots els escriptors i als acompanyants, es va inaugurar el festival i va començar la marató de presentacions. Una cada quinze minuts!! També es van presentar els llibres de la col·lecció La Orilla Negra. Per acabar el dia, Fernando Marías va fer la presentació del monòleg "Esta noche moriré" al bar de la Fonda Plaza.
El poble és "Uno de los pueblos más bonitos de España", i val la pena passejar-hi. A les dotze, però, vam passar tots per Serret Llibres, a buscar les camisetes i el barret del festival, i ja estàvem tots a punt per seure i esperar als lectors que volguessin saber dels nostres llibres.
Vaig tenir la sorpresa de que em visités un blogger gironí que feia molt temps que coneixia virtualment, però a qui no havia vist mai en persona, i la seva família, cosa que em va fer molt feliç. També vaig gaudir molt de conèixer a escriptors a qui admiro, i altres desconeguts per mi.
Després ens vam reunir tots a la Fonda La Plaza per dinar junts i vam acabar sent més de vuitanta comensals!
Per la tarda es van donar els premis del primer concurs literari de relats i van fer una xerrada sobre crims rurals.
Durant el festival va anunciar-se que s'ha iniciat els tràmits per agermanar els festivals de Cubelles Noir, Matarranya Negra, Lisle Noir de Lisle sur Tarn (França) i Zocca Noir (Itàlia) per fer algunes activitats conjuntes i intercanvi d'autors, i així internacionalitzar els festivals.
Deixo algunes fotos per seguir la crònica, però hi havia molts escriptors, i veureu que aquí no en surt ni la meitat. La propera vegada haureu d'anar-hi per viure l'ambient.
Podeu clicar les fotos per fer-les grans






















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...