Ressenya a la web de Taradell de QUAN LA BOIRA ENS COBREIXI

 23/11/2022

Gràcies a la Núria Martínez per la ressenya que ha publicat a la web de Taradell.

 https://www.taradell.com/2022/11/22/critica-literaria-quan-la-boira-ens-cobreixi-ramon-sole/

Crítica literària (Núria Martínez): Aquesta és la primera incursió de la Ramona Solé en la literatura juvenil. I ho fa amb una història amb un rere fons de crítica social amb un tema que, desgraciadament, està a l’orde del dia: la gentrificació. Aquest no és l’únic tema espinós al qual la Ramona fa referència, així també ens trobarem davant actituds racistes.

Tenim a tres protagonistes, la Nora, en Bruno i la Daniela que se’ns presentaran en els primers capítols i que ens tornaran a parlar en primera persona al final del llibre, per exposar-nos les seves conclusions. Tres personatges que l’autora ha treballat molt bé, tres joves d’avui en dia amb les seves diferències, els seus problemes i les seves inquietuds, tres adolescents com molts dels que nosaltres coneixem.

Els tres joves es coneixen al terrat de l’edifici on viuen i que uneixen forces per ajudar a uns avis que són extorsionats i enganyats per tal que abandonin l’edifici de renda baixa on viuen.

En les seves investigacions per tal d’esbrinar que ha passat amb l’Amèlia i el senyor Gotard i ajudar a les germanes Oller, comptaran amb l’ajut d’en Badou, company d’institut de la Daniela i un dels nois que rep les missives de caràcter racista, i els seus germans. Els joves també intentaran esbrinar qui envia els anònims, a en Badou i a altres estudiants del centre, sempre dins de sobres de colors llampants.

Està clar que tots sols no podran fer front a cap de les dues investigacions i és per això que la Daniela avisa al cosí de la seva mare, el caporal dels mossos Adrià Brossa, un vell conegut de tots aquells que vàrem llegir l’última novel·la de l’autora, ‘Bisturi’

La Ramona ens presenta una novel·la fresca, protagonitzada per tres amics que volen canviar el món, en especial la Daniela, una jove aficionada a la moda i que té síndrome de Down, donant així visibilitat a un col·lectiu que moltes vegades passa desapercebut o no és prou valorat en les seves capacitats, que són moltes.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...