LLIBRERIA SOM NEGRA

Un article d'una revista alemanya parla de la llibreria SomNegra, per a la que tinc el plaer de fer ressenyes de llibres en català i castellà:

Us poso la traducció, i ja em perdonareu si no és exacta:

SOM NEGRA ÉS LA NOVA ESPECIALISTA EN CRIMS DE BARCELONA.

També hi ha bones notícies de Barcelona per un canvi. Després del gran forat deixat pel tancament de la Llibreria Negra i Criminal a l'octubre de 2015, a l'antic barri del pescador Barceloneta, que durant 13 anys havia estat referent a la ciutat, a Catalunya i a Espanya, aquest buit s'ha tancat de nou des del 23 de setembre: al carrer Aragó 108, al centre de Barcelona, al barri de l'Eixample, amb la llibreria SomNegra (www.somnegra.com).

El seu propietari és Miguel Ángel Díaz, que va obrir una llibreria en línia del mateix nom el 2013 sota el paraigües de la seva activitat paperera a Esparregueras, una petita localitat situada a 50 km al nord-oest de Barcelona. El portal ara porta 3.000 títols, un volum una mica igual, també omple la llibreria existent. Díaz es pot descriure amb confiança com a gran coneixedor de la literatura criminològica, els autors del seu propi país i els que publiquen en altres idiomes.

L'equip que va obrir pas, ni més ni menys que Paco Camarasa, amb la seva dona Montse Clavé, el fundador i operador de la "vella" Llibreria Negra i Criminal, es posa al costat de Miguel Ángel Díaz també per assessorar sobre el projecte. Una bona garantia.

SomNegra organitzarà una seqüència regular en les seves sales de lectures i presentacions d'escriptors del crim i les seves novel·les. Ja han estat anunciats tres esdeveniments per a octubre. A més, són molt actius i dinàmics en tots els canals populars de les xarxes socials. Treballen estretament amb els bloggers més competents d'Espanya, que escriuen una gran part de les recomanacions que SomNegra divulga al seu lloc web i als altres canals.

També participaran activament en la preparació i disseny del BCNNegra 2018, els exitosos i molt visitats dies criminals, que se celebraran novament aquest any a Barcelona el 18 de febrer.

Ara la gran comunitat dels criminals espanyols i les editorials espanyoles, que tenen aquest interès per la lectura, poden sospirar d'alleujament, que hi ha un nou temple s'obre al seu gènere. També és un bon senyal uns moments en què moltes llibreries estan moribundes arreu del país.

Guenter G. Rodewald
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...