LA PETITA LLIBRERIA : ASSASSINS DE PONENT

28/01/2017
La Núria Sánchez Vicente ha parlat d'Assassins de Ponent al seu bloc, La Petita Llibreria:

La Petita Llibreria:

"Quan tinc entre les mans un volum de recull de relats sempre hi ha una mica de sospita del motiu pel qual s’han triat aquests autors i no uns d’altres, diguem que el llegir novel·la negra de qualitat ha despertat la senyoreta Marple que duc a dins.

Però en aquest cas ni tan sols m’ho he plantejat i us diré quines han sigut les deduccions indirectes d’aquest fet, la primera és que la coordinadora del projecte, l’escriptora del pròleg i del darrer recull és Ramona Solé, una escriptora amb ploma pròpia i un criteri molt curós, el segon fet és que aquest volum forma part de la col·lecció de Llibres del Delicte o dit en altres paraules porta el segell d’en Marc Moreno qui sempre m’ha recomanat grans aventures tacades de sang i la tercera ha sigut el fet que tots els autors són de casa nostra, de les terres de ponent i les histories fan el seu propi homenatge a Lleida i les seves terres. 

Així doncs us vull presentar els Assassins de Ponent, formats per Miquel Àngel Estradé Palau amb "Cinc cavalls desbocats i una somera mansa", David Marín Rubio amb "Gat sobre l'asfalt", Montse Sanjuan Oriol amb "Humbert i Sabina", Marta Esparza amb "Escape", Alexandra Cuadrat Capdevila amb "Basquiat", Anna Sàez Mateu amb "Pobra Pilar", Rafa Melero Rojo amb "Feina negra", Ramon Usall Santa amb "Els dissabtes al sol", Carles Mentuy Pijuan amb "Engolits pel Segre", Francesc Pané i Sans amb "Firsttime.com", Llorenç Capdevila Roure amb "Xof!" i Ramona Solé Freixes amb "Mètode".

Seria tot un despropòsit per part meva començar la casa per la teulada o comparar un autor amb un d’altre, cada un d’ells demostra el motiu pel qual mereix el seu espai, he quedat molt sorpresa amb aquells que no coneixia i que d’ara en endavant seguiré sense cap mena de dubte, de la mateixa manera que la idea de reculls és de per si una bona carta de presentació i un apropament a aquells lector que els costa enganxar-se a la lectura per motius de temps o de mandra, són les píndoles perfectes per a tots, encara que molts us quedareu amb ganes de més.

Només unes paraules per la Ramona: Gràcies per una tasca tan ben feta, he gaudit de la lectura i no he patit el síndrome d’un capítol més que als lectors ens deixa sense dormir ja que entre relat a relat val la pena deixar la historia reposar.
Esteu preparats per gaudir de la novel·la negra, de la psicològica, de la que enganya i de la que va un pas més enllà? Esteu preparats per descobrir l’assassí o assassins? El motiu, el quan i el com? 

Holmes... ho tens complicat nano!"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...