PRIMER FESTIVAL DE NOVEL·LA NEGRA A LLEIDA "EL SEGRE DE NEGRE"

05/06/2016
(podeu clicar les fotos per veure-les més grans)
El festival començava divendres amb al parlament de les autoritats al pati de l'IEI. A fora, el gremi de llibreters hi va instal·lar una taula amb tots els llibres dels escriptors i les editorials que hi participaven. A dins, els escriptors de Ponent es preparaven per la primera xerrada.





L'acte de divendres va ser protagonitzat per autors de Ponent, on es va parlar de Lleida com a escenari de novel·la negra, i on es va parlar sobre les diverses maneres d'escriure, la inspiració i la novel·la criminal en general. Una xerrada molt interessant amb alguns moments força divertits.



Per acabar de fer tertúlia vam anar a sopar amb alguns escriptors, Núria Serrate (Escola d'escriptura de Lleida), parelles, i amics.

El dissabte, la festa va començar pels més joves, amb contacontes i activitats per a petits, seguits de la lectura de diferents novel·les policíaques clàssiques a càrrec d'alumnes de diferents instituts i escoles de Lleida. 

Després, una alguns escriptors han presentat les seves novetats de maneres molt diferents, i van contestar les preguntes dels periodistes encarregats d'extreure alguns petits secrets sobre els seus personatges, i la seva manera de crear.



Al restaurant ROMEU vam dinar amb molt bona companyia: editors, autors, escola d'escriptura, lectors, periodistes...



Per la tarda vam poder escoltar com es debatia sobre el paper i l'evolució del personatge del detectiu al llarg de la història.



Per acabar vam tenir el plaer d'aprendre moltes coses amb l'Andreu Martín.



El Festival es va tancar amb l'actuació de la cantautora Meritxell Gené.
Va ser un plaer escoltar i aprendre de tots els escriptors. Des dels més novells, fins al mės veterà. Espero que El Segre de Negre tingui una llarga vida!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...